Bezoek nieuwe Rampspolbrug en Balgstuw

dinsdag 13 november 2012 18:15

ChristenUnie mee met OKG (OndernemersKring Genemuiden)

Donderdagmiddag 1 november organiseerde de OndernemersKring Genemuiden een bezoek voor de leden naar de nieuwe Rampspolbrug en de balgstuw. Ook het college van B&W en de Gemeenteraad waren uitgenodigd. Namens de ChristenUnie Zwartewaterland waren Klaas van Olst en Roel Huls aanwezig. De tocht ging rond half twee 's middags vanaf Tebezo in Genemuiden naar Rampspol met de partyboot Hanzestad van Rederij Keur uit Zwolle. Aan boord werd iedereen welkom geheten door voorzitter Berthran Selles. Hij maakte een kwinkslag naar het 'Bruggen bouwen' van het nieuwe kabinet die kon worden gewaardeerd.

             

Tijdens de vaart werd een presentatie gegeven over de bouw van de nieuwe brug en de werking van de balgstuw. De nieuwe brug is een fraai stuk vakwerk onder de noemer van 'een staaltje Hollands glorie'. Het is bijzonder interessant om hierover meer te horen en te zien hoe vakkundig dit wordt uitgevoerd. Het bezoek aan de Rampspolbrug deed inderdaad soms even denken aan het 'Bruggen bouwen' van het nieuwe VVD-PvdA-kabinet. Wel met het verschil, dat er veel meer vertrouwen is in de houdbaarheid en de berekeningen van de Rampspolbrug dan van het nieuwe kabinet.

    

De Rampspolbrug wordt over enkele weken in gebruik wordt genomen. Er was veel belangstelling voor de OKG excursie. De ChristenUnie bedankt de OKG voor deze nuttige en boeiende middag en de prima organisatie ervan.

« Terug naar nieuws