De zomernota: We zijn goed op weg

Euroszaterdag 24 september 2016 18:45

Het beleid om de gemeente structureel gezond te krijgen, begint zijn vruchten af te werpen. Het beoogde positief resultaat van 2 miljoen euro over 2016 is daar het levende bewijs van. Maar er is meer positief nieuws! Het is nu al mogelijk om de inwoners van Zwartewaterland extra tegemoet te komen door het afvaltarief voor 2017 te verlagen.

Er kan daarnaast ook geld vrij gemaakt worden voor strategisch aankoop van gronden waarmee op korte termijn om de lokale economie in Genemuiden meer ruimte kan krijgen. Bovendien is er extra geld beschikbaar gesteld voor het onderhoud aan wegen, bruggen, het openbaar groen in het Van Stolkspark in Hasselt en ook voor achterstallig onderhoud in Zwartsluis.

De ChristenUnie is ook blij dat er samen de provincie nagedacht wordt om de archeologische vondst van de oude stadsmuur en –poort te behouden en daarmee het historische centrum Hasselt te versterken. Dit zijn concrete resultaten voor dit college en deze coalitie. Resultaten die laten zijn dat de kritiek van anderen in de raad makkelijk is gegeven, maar geen hout snijdt.

Dat betekent voor de ChristenUnie dat er naast strak blijven sturen binnen gestelde financiële kaders er ruimte is om te investeren in zaken die het welzijn van onze inwoners verder vergroten. Denk aan het terugdringen van de werkloosheid onder inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om een duurzame financieel gezonde gemeente te worden en te blijven vinden wij het belangrijk dat we blijven bouwen aan onze algemene reserve. We gaan de goede weg op, hoewel er nog veel onzekerheden zijn. Toch is het volgens de ChristenUnie goed om aan de hand van deze zomernota 2016 onze zegeningen te tellen. 

« Terug naar nieuws